Choď na obsah Choď na menu
 


Rozkúskovaný manžel

17. 12. 2015

Rozkúskovaný manžel

 

Dňa 25.9.1985 oznámila na obvodnom oddelení verejnej bezpečnosti M. S., že jej 50-ročný manžel L. S. je nezvestný už dva týždne a že po manželskej hádke odišiel z domu a odvtedy sa nevrátil. Hľadala ho aj u príbuzných, ale tam ho nenašla.

            fotografia0482.jpgV priebehu vyšetrovania a vypočúvania aj 14-ročného syna sa ten priznal, že matka dňa 11.9.1985 jeho nevlastného otca zabila a časti tela spoločne odviezli a zakopali v záhrade pri Devínskych Jazerách.

            M. S. svojho manžela rozkúskovala nožom na 97 častí. Kosti boli vykĺbené a väzivo prerezané. Chrbtica bola predelená na 4 časti, z hlavy sa zachoval iba skalp tváre a vlasatej časti, kde boli pri pitve nájdené stopy násilia po tupohranatom predmete.

            Obvinená M. S. uviedla, že po hádke si manžel šiel spraviť večeru, pretože odmietal jesť jedlo ňou pripravené. Prosila ho o odpustenie, ale manžel po nej len hodil tanier. M. S. ho začala biť rukami, navzájom sa naťahovali , ona spadla a manžel do nej začal bosými nohami kopať. M. S. vzala sošku a udrela manžela do tváre, potom utiekla do vedľajšej izby a keď sa k nej manžel blížil opäť ho udrela. Manžel spadol na zem, chrčal a po čase prestal dýchať. V noci uložila telo do obývačky a ráno šla ako obyčajne do práce.fotografia0483.jpg

            Po návrate z práce telo rozkúskovala nožom, časti balila do novinového papiera. Na ďalší deň, opäť po návrate z práce s pomocou syna odviezla tašky do záhradky pri Devínskych Jazerách, kde ich zakopala do zeme, hlavu rozmliaždila a zahodila ju do kontajnera.

            Krajský súd v Bratislave v roku 1986 odsúdil M. S. na 12 rokov väzenia do III. nápravnovýchovnej skupiny.

fotografia0484.jpg

Zdroj: M. K., G.D., V. K., J. B. 1988. Hodnotenie manipulácie s mŕtvolou po vražde. In: KS 4/88. Praha: Naše Vojsko

 

Z