Choď na obsah Choď na menu
 


VRAŽDA 5-ROČNÉHO CHLAPCA

6. 4. 2014

 V poobedňajších hodinách dňa 30. 10. 1967 na pastvine v obci Husiná bola nájdená mŕtvola 5-ročného chlapca. Telo bolo prenesené do bytu jeho matky.

            Po obhliadke miesta činu, príslušníci VB konštatovali, že miesto nálezu mŕtvoly nie je miestom činu. Stopy krvi sa našli v neďaleko tohto miesta. Po obhliadke mŕtvoly bol zistené krvné stopy na šatách, tvári a za ľavým uchom na krku sa nachádzala bodná rana.

imag0223.jpg

            Pitevný posudok jednoznačne potvrdil, že išlo o násilnú smrť a bodná rana bola spôsobená ostrým kovovým predmetom.

            Vyšetrovanie a snaha o stotožnenie vraha sa uberala najprv smerom do okruhu rodiny mŕtveho chlapca, zvlášť sa pozornosť zameriavala na matku chlapca, ktorá vo svojej výpovedi spomenula, že v čase vraždy chlapca mala pri sebe nôž, ktorý veľkosťou zodpovedal rozmerom bodnej rany na chlapcovom tele a túto skutočnosť potvrdzovalo aj viac svedkov. Podozrenie voči matke zosilnelo aj potom, keď sa zistilo, že matka v inkriminovanom čase svojho syna viackrát udrela a nechala ho plakať samého na pastvine.

Po ďalších vyšetrovacích úkonoch a nájdení všetkých svedkov, pozornosť VB upriamila na stotožnenie neznámeho muža, ktorý sa v tom čase mal pohybovať v blízkosti chlapca.

Už 31. 10. v popoludňajších hodinách realizačná skupina VB zistila neznámeho muža, ktorým bol iba 16-ročný pastier husí A. H. Aj keď tento bol v okruhu podozrivých, predsa sa podozrenie voči nemu oslabovalo, keďže u neho chýbal motív vraždy. Po počiatočnom získaní dôvery sa tento chlapec rozhovoril a priznal k vražde maloletého chlapca.

Pri pasení husí si všimol ako z lesa vychádza chlapcova matka aj s dcérami a malého chlapca nechali osamote. Maloletý J. G. prišiel pešo až k A.H. a vulgárne sa vyjadril na adresu matky podozrivého A. H. Ten v hneve vytiahol nôž a bodol ním chlapca do krku. Policajtom ešte ukázal miesto, kde tak spravil a ako nakladal s mŕtvolou.

U 16-ročného A. H. však bolo zastavené trestné stíhanie pre jeho nízky intelekt a rozumové schopnosti. Konal v primitívnom afekte zlosti a podľahol prvému impulzu a skratovo riešil konfliktnú situáciu. Obvinený bol umiestnený v psychiatrickom ústave.

 

.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.